Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δημήτρης Παρούσης : πάρε ένα σάκο κι έλα - ΚΟΥΒΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η παρουσίαση του βιβλίου "ΚΟΥΒΑ" του Δημήτρη Παρούση. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία. 
Ο κόσμος είχε κατακλύσει την αίθουσα και διψούσε για να πάρει πληροφορίες και λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του Δημήτρη.
Το βιβλίο του που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΛΑΓΟΥΔΕΡΑγίνεται μια προσπάθεια αυθόρμητης καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Κούβα, μέσα από τη ματιά ενός δημοσιογράφου-ταξιδευτή και των συναισθημάτων του όπως τα έζησε στην περιπλάνησή του στην Κούβα. Παράλληλα δίνονται οι βασικότερες και πλέον χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θελήσει να ταξιδέψει στο νησί του Κάστρο.

Επίσης στο βιβλίο περιλαμβάνεται η έρευνα για την καταγραφή του ελληνικού στοιχείου και των Ελλήνων που ζουν στην Κούβα.
Πρόκειται για μια εκδοτική προσπάθεια που συνδυάζει τον παλιό και τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας. Από τη μία τα κείμενα και από την άλλη η αμεσότητα του Ίντερνετ. Ένας αμφίδρομος τρόπος ενημέρωσης και ανάγνωσης.

Τα βιβλία που είχαν προορισθεί για την εκδήλωση, τελικά αποδείχθηκε οτι ήταν πολύ λίγα και εξαντλήθηκαν σε λίγη ώρα.
Ο Δημήτρης Παρούσης απαντούσε πρόθυμα σε κάθε ερώτηση και προσδιόρισε το καινούριο του ταξίδι για το τέλος του επόμενου μήνα. 
Στο τέλος υπέγραψε τα βιβλία του, γνωρίζοντας από κοντά τους "συνταξιδιώτες" του, προτρέποντάς τους να ετοιμάσουν τους σάκους τους.

Σχόλια

  1. ....ενα ζωντανο βιβλιο !!!!
    Ωραια ιδεα....χρησιμο φαινεται...
    αλλα πιο καλα περναει αυτος που το γραφει..σιγουρα...πολυ θα μ αρεσε....να γυρναω...να γυρναω παντου....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο ζωντανό δε γίνεται!! Δεν αναφέρεται σε αναμνήσεις ενός ταξιδιού που έγινε κάποτε, μιλάει για καταστάσεις που ζει που βλέπει που βιώνει σε χρόνο ενεστώτα. Και σε ποιον δε θα άρεσε φίλε μου ΤΟ ταξίδι... Εκτός όλων των άλλων μια απόφαση θέλει. Γι αυτό κι ο Δημήτρης λέει : "πάρε ένα σάκο κι έλα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το ψάξω το βιβλίο
    κρίμα που δεν μπορούσα να είμαι κι εγώ εκεί!
    :)

    Καλορίζικο και "επίσημα" το καινούριο blog
    και παρά το πρόβλημα, είναι ωραίο το τζην!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @νατασσάκι
    Δεν είναι κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο ούτε ταξιδιωτικός οδηγός. Ημερολόγιο δρόμου θα το έλεγα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον όμως.
    Καλώς μας ήρθατε κι από δω! Το τζην κι εμένα μ' αρέσει. Φοριέται όλες τις εποχές άλλωστε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου


If you have any problem about Expired links, Please feel free to contact me via email!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο